01 – Langat

Kaikki verkkokaupassa olevat langat ovat kampalankoja.

Ne ovat monikäyttöisiä 2- ja 3-säikeisiä käsityölankoja.


TIETOJA KÄYTTÄMISTÄMME VILLALAADUISTA

Suomenlampaan villa on kotimaista tuotantoa. Suomenlammas lukeutuu ns.pohjavillaa tuottaviin lammasrotuihin, joka tuottaa myös peitinkarvaa. Peitinkarvat ovat n. 30% karkeampia kuin pohjavilla. Kohtuullinen peitinkarvan esiintyminen tuo vahvuutta suomenlampaan lankaan, vaikuttamatta kuitenkaan pohjavillan pehmeyteen.

Kainuunharmaksen villa on myös kotimaista tuotantoa. Villakuitu on silkkistä ja kiiltävää. Myös Kainuunharmaksen villoissa on peitinkarvaa, joka on usein vaikeammin havaittavissa kun Suomenlampaanvillan päällikarva.

Finull on suomenlammasta muistuttava lammasrotu, jonka villa tulee meille Ruotsista. Villan kuiturakenteen ominaisuudet vastaavat suomenlampaanvillan kuiturakenteen ominaisuuksia.

Leicester-villa tulee meille Ruotsista. Leicester villa on vankkaa, korkeakiiltoista ja omaa erittäin hyvän vetolujuuden. Se on hieman päällikarvamaista, mutta samalla yllättävän pehmeää ihoa vasten. Koska kuitu ei ole kovin kiharaa, se ei jousta, eikä siksi myöskään leicester-langoissa ole tavalliselle villalangalle ominaista joustoa ja elastisuutta. Leicester on kuituna painavampa kuin monet muut villat. Leicester villaa sisältävät langat sopivat hyvin sukkalangoiksi.

Falklandin merino on kotoisin nimensä mukaisesti Falklandin saarelta, jossa lampaat laiduntavat vapaana ympäri vuoden. Merino on mulesing vapaata.

Harmaala

Nimellä on kaksi taustaa, lanka on tehty suomalaisen alkuperäisrodun, kainuunharmaksen villasta.Puumalassa on myös kylä nimeltään Harmaala.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

Heiska

Heiska- tuoteryhmän langat ovat käsinvärjättyjä villa- tai luonnonväriaineella. Langat ovat 100% villa, kehrätty leicester- ja suomenlampaanvillan sekoituksesta.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

Karkia

Tämän langan nimi ei johdu pelkästään siitä, että kyseessä on Saimaslaisittain astetta raffimpi lanka. Nimi perustuu Puumalan Karkia kylään.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

Kyllölä

Kyllölä- tuoteryhmän langat ovat käsinvärjättyjä villa- tai luonnonväriaineella. Langat ovat 100% villa, kehrätty leicester- ja suomenlampaanvillan sekoituksesta. Näistä langoista loihdit

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

PienKarkia

PienKarkia- tuoteryhmän langat ovat 100% villalankoja, jotka on kehrätty suomalaisesta risteytysvillasta. PienKarkia- tuoteryhmän langoista voit neuloa esimerkiksi tekokuiduttomia sukkia tai puseroita.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

PienLiehtala

PienLiehtala- tuoteryhmän langat ovat 100% villalankoja, jotka on kehrätty kotimaisesta suomenlampaanvillasta.  PienLiehtala- tuoteryhmän langoista voit neuloa esimerkiksi puseroita tai asusteita.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

Ronko

Ronko- tuoteryhmän langat ovat käsinvärjättyjä villa- tai luonnonväriaineella. Langat ovat 100% villaa, kehrätty leicester- ja suomenlampaanvillan sekoituksesta.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »

SuurLiehtala

SuurLiehtala- tuoteryhmän langat ovat 100% villalankoja, jotka on kehrätty kotimaisesta suomenlampaanvillasta. SuurLiehtala- tuoteryhmän langoista voit neuloa esimerkiksi puseroita tai asusteita.

TUTUSTU TUOTTEISIIN »