Neulatekniikkaan suunniteltu Z- kierteinen lanka.
 

No eihän se tietenkään riitä, että tiedät minkä eläinlajin turkista se lanka on tehty, sanotaan nyt vaikka että valitaan tässä tapauksessa elikoksi lammas.
 
Sitten pitää tietysti tietää, että missä maassa se viaton luontokappale köpöttelee. Sitten valitaan sopiva rotu, vaikkapa kainuunharmas, ja välttämättä on sen lampaan oltava nimeltään Pruikku. Lopuksi virkataan ne lapaset ja sanotaan että tämä kinnas on tehty Pruikku nimisen lampaan villasta, ja että Pruikku on suomalainen kainuunharmas. Tässä kohtaa minun henkilökohtainen tietopankkini tästä kyseisestä kädenlämmikkeestä on aivan tupaten täynnä, yhtään en haluaisi kyllä lisätietoa.
 
Ja eihän minua taaskaan kukaan kuuntele, heti kerrotaan lisätietona että lapaseen käytetty lanka on Lokettoa. Ihan perustellusti voisin kysyä että:
Mitä sitten?
Onko se syötävää?
Voinko minä jollain lailla vaikuttaa että ei olisi?
 
Ei ole kuulemma syötävää, ja minulla ei ole asiaan mitään vaikutusmahdollisuutta. Silti tulee tunnin luento kinnasneulatekniikasta ja tuhannen vuoden takaa löydetyistä neuloksista. Jos minä asiasta jotain käsitin, niin lanka on kehrätessä kierretty vastapäivään, eli kun neulalla sitä pujotellaan neulokseksi, langan kierre pyrkiikin avautumisen sijaan tiivistymään. Melkoista virittelyä etten sanoisi.
 
Alkaa kohta ahdistamaan tämä lankahommeli, pitäisi mölyt mahassa ja virkkaisi menemään, enhän minäkään pidä tunnin luentoa levypyrstö- ja karvapersepilkkien eroista.
 
 

Tags:

Comments are closed