Lankamme tuotetaan pieninä erinä ja käsityön osuus on huomattava. Olemme panostaneet erityisesti omaan villan pesuun. Saimas Spinneryn langat ovat sekoitus taitoa, tietoa ja tutkimusta. Pääsääntöisesti lankamme ovat laadukkaita. Toisinaan langoissa saattaa olla tuotannollisia tai raaka-aineesta johtuvia poikkeamia. Haluamme antaa kysymyksiin heti vastauksen.

Lankavyyhdissä mahdollisesti olevat solmut johtuvat tuotannolisista syistä. Kartiolla olevat langat ovat solmuttomia.

Lankavyyhti voi olla kierteettömiä kohtia sekä säikeiden epätasaisuutta. Useimmiten tämä johtuu käytetystä raaka-aineesta. Lievä paikoittainen epätasaisuus ei tee langasta kakkoslaatuista.

Pesemme villan ilman voimakkaita kemikaleja. Tämä prosessi ei hajota mahdollisesti villaan takertuneita kasvinosia. Osa näistä poistuu kehräämisen eri vaiheissa, mutta lankaan voi jäädä jonkin verran roskaisuutta.

Värjäämme lankaa sekä luonnonvärein että teollisin väriainein. Värjääminen tapahtuu käsin pieninä erinä ja se näkyy vyyhdessä värin elävytenä. Eri värjäyserät poikkeavat toisistaan, joten suosittelemme hankkimaan lankaa riittävästi kulloiseenkin työhön. Ensimmäisissä pesuissa langasta voi lähteä siihen jäänyttä irtoväriä.