Kehräämötoiminta käynnistetty ja verkkokauppa avattu!

Kauan ja hartaasti odotetut kehruulinjaston koneet saapuivat elokuun alussa luoksemme Puumalaan. Voi sitä riemua kun saimme kuljetuslaatikot auki ja pääsimme vauhtiin kokeilemaan tuliteriä koneitamme! Aika on siitä saakka kulunut testaillessa, miten hahtuvanauha muodostuu karstakoneella, montako kertaa kuidut kannattaa vetää kampakoneen läpi ja kuinka tiukoiksi lankojen kierteet määritetään kehrääjällä. Tässä kaikessa riittääkin puuhaa, sillä työstämme eri rotuisten lampaiden villoja, jotka kaikki käyttäytyvät omilla tavoillaan kehräysprosessin aikana.

Hyviksi todettuja kehruun testieriä on jo kertynyt sen verran, että verkkokaupan avaaminen tuli ajankohtaiseksi. Valikoidut testilangat ovat siis nyt myynnissä verkkokaupassa, joka avautui perjantaina 9.9. klo 9. Nyt voit tilata meiltä kotiin lankaa, kampatopsia ja huovutusvillaa postipakettina tai tulla noutamaan tilaamasi tuotteet kehräämöltä sovitusti.

Tehtaanmyymälä ei toistaiseksi avaudu, koska myymäläksi aikomamme tila sijaitsee tuotantotilojen kanssa samassa hallissa ja joutuu siksi alttiiksi koneiden melulle, joka estää tehokkaasti keskustelun. Toimivat ratkaisut mahdolliselle myymälälle ovat pohdinnan alla.

Oma pesulinjastomme on vielä rakenteilla, joten käytämme tällä hetkellä enimmäkseen Ruotsista tuotettua, valmiiksi teollisesti pestyä villaa. Osaan testilangoista olemme kuitenkin itse pesseet pieniä eriä suomalaista villaa.

Nyt myyntiin tulevat testilangat ovat 100-prosenttista villaa omissa alkuperäisissä luonnonväreissään. Värikartan kehittely samoin kuin kierrätettyjen tekokuitujen kehräyskokeilut ovat vielä kesken. Varsinaisia sukkalankoja joudutaan tämän vuoksi vielä hiukan odottamaan, villa kun on niin pehmeää että sen joukkoon tarvitaan synteettisiä kuituja langan kestävyyttä lisäämään.

Olimme myös mukana kolmipäiväisessä Kässämessut netissä -tapahtumassa 9.-11.9. Lähetimme messujen aikana live-lähetyksiä Facebookissa ja Instagramissa ja postitimme Youtubeen videoita kehräämöltä. Videot löytyvät edelleen Facebook– ja Instagram-päivityksistämme sekä Youtube-kanavaltamme. Jos siis olet aina miettinyt, mitä kaikkea raakavillalle tapahtuu ennen kuin siitä tulee pehmeää ja kiiltävää lankaa, videomme antavat tilaisuuden päästä kurkistamaan tapahtumien ytimeen, kehräämösaliin.

Tervetuloa myös ostoksille upouuteen verkkokauppaamme! Meistä on ollut ihanaa nähdä ensimmäisiä omia tuotteitamme, ja toivomme että niistä on yhtä paljon iloa sinulle. Otamme mieluusti vastaan kysymyksiä sekä kaikenlaista palautetta tuotteistamme. Arvostamme suuresti neulojien mielipiteitä lankojemme toimivuudesta käytännössä. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä meihin 🙂

Klikkaa tästä verkkokauppaan.