Monialaista osaamista pelloilta puikoille – ai minäkö..?!

Maanantaiaamuna 14.3. saapui neljä intoa puhkuvaa tulevaa kehräämöammattilaista ennalta sovitulle kohtaamispaikalle. Aamu alkoi tutustumalla toisiimme ja Saimas Spinneryn suunnitelmiin kahvikupposten äärellä. Selvisikin aika nopeasti, että olemme varsin monipuolinen porukka Suomen eri kolkista. Meillä on tiiminä paljon osaamista ja vahvuuksia eri aloilta. Villatietämyksemme ei toistaiseksi juuri päätä huimaa, mutta kaikilla on valtava into oppia villan salat, ja Sanskin opastuksella ennuste onkin lupaava.

Kaikki olivat hermoilleet uusiin työkavereihin tutustumista, mutta jännitys osoittautui turhaksi heti ensihetkistä lähtien. Vaikuttaisi siltä, että kehräämölle on valittu ihan paras tiimi! Päivät ovat vaihtelevia; niihin on sisältynyt niin teoriaa kuin käytäntöä villan kuituopista lampaiden rapsutteluun. Olemme tutustuneet teoriatasolla niin kerintään, lammasrotuihin kuin alpakoihin ja angoravuohiinkin. Olemme miettineet käsityömatkailun mahdollisuuksia sekä kuulleet hiilineutraalius- ja kiertotaloushankkeista. Itse asiaankin jo pääsimme, nimittäin lajittelemaan lampaanvillaa, ja työvaateostoksilla on käyty kaupungissa. Uutta asiaa tulee joka päivä ja opiskelemme tiukasti, mutta päiviin mahtuu myös rutkasti huumoria. Kaupunkireissulta löydetyt kuulosuojaimet suojaavat kovimmilta naurunremakoilta!

Aamuisin on ollut mahtava lähteä töihin ja illalla on nukuttanut hyvin. Odotamme innolla mitä kaikkea tämä uusi alanvalinta tuokaan tullessaan.

Terkuin Pia, Petteri, Anne ja Mari

Categories:

Tags:

Comments are closed