Harmaala

Nimellä on kaksi taustaa, lanka on tehty suomalaisen alkuperäisrodun, kainuunharmaksen villasta.Puumalassa on myös kylä nimeltään Harmaala.

Totista ja vakavamielistä porukkaa asuu siellä.

 
Kainuunharmaksen villa on erittäin pehmeää ja hienoa, lähes kiiltävää. Meidän Milla ja Pruikku on tätä sakkia ja ovat äärimmäisen hienoja tyyppejä myös luonteeltaan.
Lanka on kuten luovuttajansakin, pehmeää ja silkkistä. Saimaksen käyttämä kampaustekniikka korostaa entisestään langan sileyttä ja pehmeyttä. Harmaala lanka soljuu puikoilla, mikä on kuulemma hyvä juttu, tätä en osaa kommentoida.
 
Harmaala lankaa löytyy upeissa luonnonväreissä, vaaleanharmaasta aina lähes pikimustaan.
Langan lämpöarvo on hyvä. Kuitu on erittäin hienoa ja sen johdosta lankaan jää paljon ilmataskuja, mikä parantaa lämpöominaisuuksia. Luonnonvärisen Harmaalan voi sujuvasti yhdistää esim. värjättyyn suomenlampaan villaan eli Liehtalaan, Saimaksen langat kun sopivat kätevästi yhteen.
 
Lanka on kolmisäikeinen ja koska se on tehty kampatekniikalla, on lanka kuitenkin kulutuksenkestävää. Pipoon ja villapaitaan sopii erityisen hyvin, pysyy otsanahkakin kunnossa, ei kutise. Jos teet sukat, vallan mainiosti sopii vaikka itsenäisyyspäivän linnanjuhliin. Tumma puku ja kainuunharmassukat, menisi Syköllä ja Selinillä pulla väärään kurkkuun.